Pracovné povinnosti nás každý deň prinútia tráviť podstatnú časť dňa v práci, preto musíme rátať s tým, že budeme musieť aj niečo jesť, najčastejšie je to obed. Prestávka počas obedňajšej pauzy je určená na posilnenie organizmu formou jedla, obed by sme si mali vychutnať v pokoji a jesť zdravé jedlá, z kvalitných surovín a podľa možnosti z domácich zdrojov.
Bratislava je hlavné mesto, a tak je nad slnko jasné, že tam pracuje aj najviac ľudí, ktorí však potrebujú aj doplniť energiu a kvalitne sa najesť, mnohí z nich využívajú obedňajšiu pauzu na obed, ktorý si buď vychutnajú v reštauráciách alebo si objednajú donášku do kancelárií a podobne. Keďže organizmus spotrebovanú energiu musí nejako opäť obnoviť, jedlo je ten najvhodnejší spôsob.
Reštaurácie ponúkajú jedlá „od výmyslu“ sveta, no každá z netradičných chutí sa časom preje a človek medzitým siaha aj po klasickej domácej kuchyni. Suroviny, ktoré sa urodia doma, v našich podnebných podmienkach a v danom ročnom období sú tým najlepším riešením obedove menu bratislava pre náš organizmus. Ich spracovanie musí byť kvalitné, hygienické a s minimom pridaných ochucujúcich umelých látok.
V Bratislave sa zamestnanci, ale vlastne všetci obyvatelia môžu dobre najesť v reštaurácii Gurmánsky dvor u Oravca, ktorá sídli v Ružinove. Môže sa pochváliť dlhou tradíciou, čo znamená, že jej ponuka a kvalita jedál pretrvala roky, takže môže osloviť aj dnešného stravníka. Kuchári v ich kuchyniach pripravujú jedlo z čerstvých surovín, polotovary či ohrievané jedlá z mrazničky u nich nenájdete, ani jedlo z predošlého dňa neponúkajú. Hostia sa u nich môžu tešiť na gurmánsky zážitok, o ktorom sa treba osobne presvedčiť.
Ich denné menu pozostáva napríklad zo slepačieho vývaru alebo paradajkovej polievky, ako hlavné jedlo ponúkajú napríklad morčací stroganov s ryžou alebo vyprážaný karfiol s pečenými zemiakmi, k tomu kyslá uhorka. To je iba kvapka z množstva chutných jedál, ktoré nájdete v dennom menu tejto reštaurácie, tak neváhajte, objednajte si stôl a dobre si pochutnajte.